محسن فرهادی، در برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درباره اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش مصرف نمک در نانواییها اظهار کرد: افرادی که فشار خون بالا دارند و یا در سنین بالایی هستند باید در مصرف نمک دقت کنند.
وی افزود: خیلی از مردم متأسفانه به طعم نمک عادت دارند و معمولاً غذاها را پرنمک استفاده میکنند. مقدار نمک در نانهای سنتی و فانتزی به عنوان قوت غالب مردم ایران به تجربه نانوا و کیفیت آرد و فصل بستگی دارد اما نانهای نیمه حجیم و حجیم تقریباً در کارخانجات فرمولاسیون دقیقی دارند و میزان نمک نسبت به خمیر مشخص میشود.
معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: سازمان ملی استاندارد و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزیر بهداشت، میزان مجاز استفاده از نمک را ۱. ۸ دهم میلیگرم در کیلوگرم خمیر اعلام کردهاند.
این مقام مسئول متذکر شد: نانواییها باید سعی کنند کمتر از این میزان نمک در تهیه نان استفاده شود و همکاران ما نیز با دستگاههای مخصوص میزان نمک را در خمیر و نان اندازه گیری میکنند و همان موقع به نانوا اعلام میشود که میزان مصرف نمک بالاست و در برخی موارد هم منجر به برخورد قهری میشود.
فرهادی عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت نمک در نان به ویژه نانهای سنتی یک وضعیت نزدیک به ۷۰ درصد بهبودی را نشان میدهد و این موضوع در ۳۰ درصد نانواییها به خوبی رعایت نمیشود که یا به دلیل خطای انسانی است و یا توجیهات مهارتی عنوان میشود.
معاون مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت افزود: طرح «نان کامل» به صورت مشترک توسط شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دبیرخانه شورا و انستیتو تحقیقات تغذیه کشور اجرایی میشود. ما در این طرح رعایت بهداشت فردی، استفاده از آرد کامل و مخمرهای مناسب، موقعیت نانوایی و ابزار و تجهیزات مورد استفاده آن را رصد میکنیم و امیدواریم به زودی الگوهای مشخص آن را از شهر تهران و چند شهر بزرگ آغاز کنیم.
نظر شما